• Pris: 7kr
  • Version: 1.1.1
  • Storlek: 9.6 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: Coding Dutchmen
  • Testad på: iPhone 5
  • Finns till: iPad, iPhone
  • Visa i Appstore
2014-05-13
4
0 kommentarer

Barometer

Ibland kan det vara befriande med en app som bara gör en enda sak och inget annat, inga krångliga inställningar och bara en enda vy.

Barometer är som sagt en väldigt enkel app som gör en enda sak, visar det rådande lufttrycket där man befinner sig. Den här typen av appar får det att kännas som att ens telefon är en riktig Schweizisk armékniv, men för att vara övertydlig finns det ju självklart ingen inbyggd barometer i telefonen som appen använder sig av, utan den hämtar data från närmaste väderstation. Eller i det här fallet från tjänsten Wunderground (Weather Underground: Radar, Forecasts, Satellite Maps, Severe Alerts, Weather Photos), som för övrigt finns som gratis-väder-app, en recension av denna från oss på Appappapp är att vänta framöver.

Naturligtvis kan appen inte mäta sig med en riktig barometer vad gäller exakthet, om du inte råkar stå precis bredvid den mätstation som datan kommer ifrån vill säga, men i de allra flesta fall är det fullt tillräckligt för de allra flesta skulle jag vilja påstå. Själv jämförde jag med data från SMHIs webbplats, och där lufttrycket hämtades från Bromma i Stockholm, ca 2 mil från min position. Detta stämde exakt med det appen visade, så gissningsvis fiskar Wunderground upp datan därifrån och levererar den till Barometer. Jag har också jämfört med en riktig fysisk barometer och även denna visade prick samma lufttryck som appen, så befinner du dig inte allt för långt från en mätstation (SMHI har 38 stycken från norr till söder i Sverige) ska det inte vara några problem med någon eventuell större felvisning.

Själva barometern är grafiskt sett väldig välgjord och snygg, och den efterliknar en klassisk barometer av äldre snitt. Den typ av barometer du hittar på skutan hos varje skeppare med självaktning, och precis som på en riktig barometer knackar du ett par gånger på glaset (på mobilen) för att väcka den till liv. Du har även en mätare som du med hjälp av fingret kan vrida till aktuellt lufttryck för att sedan kunna jämföra nästa gång du tittar på barometern (tips: du vrider i mitten).

Barometer är hopsnickrad av Coding Dutchmen, en Holländsk app-byrå och kostar 7 kronor i App-store, och då den både är snygg och gör vad den ska får den en stadig 4:a i betyg.

Recenserad av: Appollo

Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.