• Pris: 28kr
  • Version: 2.02
  • Storlek: 12.4 MB
  • På svenska: Ja
  • Företag: Compete Now AB
  • Testad på: iPhone 3GS
  • Finns till: iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2011-01-20
4
2 kommentarer

MIG Familj

Tycker du att frågorna i frågespelet MIG är för svåra eller för lätta? MIG Familj råder bot.

Jag kommer i den här recensionen endast att ta upp det som skiljer MIG Familj från den “vanliga” MIG versionen. Vill du veta lite mer om MIG spelet som helhet kan du läsa om det i min tidigare recension av MIG.

En av de saker jag tog upp i min recension av MIG var att jag tyckte frågorna i många fall var aningen lätta för en vuxen person och samtidigt aningen svåra för ett barn, och att jag önskade att man kunde spela med två kortlekar samtidigt, en med lite lättare frågor för barn och en med lite svårare för vuxna. Därför skapade man, efter att ha läst min recension, MIG Familj. Eller ja, kanske inte just därför. Hur som helst har i alla fall spelet MIG Familj med två kortlekar hittat in i App-store.

Grafiken

Om vi börjar med det rent grafiska så är det inte så mycket som skiljer mellan versionerna, ny bakgrund (griffeltavla istället för trä) och möjligtvis har kantutjämningen på de animerade objekten blivit aningen förbättrad, och på det stora hela håller grafiken hög klass. En ny grafisk detalj som jag ganska omgående störde mig på var emellertid den lilla utrivna anteckningsblocks-sidan med instruktioner om vad du skall göra härnäst, som effektivt ligger och skymmer spelarnas kryss. Vet man inte vad man skall göra härnäst från början så gör man det garanterat efter ett par rundor, och jag skulle gärna sett att man kunde dölja den om man vill. Kanske en småsak, men dock en lite irriterande småsak.

Frågorna

Här kommer vi till den riktigt stora behållningen i MIG Familj. Man har, tycker jag mig känna, tuffat till vuxenfrågorna lite och ökat svårighetsgraden. Medan barnfrågorna känns lagom svåra för barn runt ca 10 år (+- ett par år), frågorna känns också väldigt varierade. Stort plus för frågorna alltså.

Slutsats

Jag tycker att receptet att vuxna och barn tävlar på samma villkor är klockrent, det är lärorikt, socialt och roligt och jag rekommenderar det varmt. Jag hade så när gett MIG Familj en klar femma i betyg, men tyvärr finns en liten sak som drar ned betyget en aning. Har du sedan tidigare införskaffat appen MIG så kan du inte bara köpa till den extra kortleken för barn, utan du måste köpa MIG Familj som är en helt egen app, och som med sina 28 kronor kostar precis lika mycket som “vanliga” MIG. När du sedan köpt den har du i princip inte längre någon användning för ditt “vanliga” MIG spel. Du kan ju nämligen välja att endast plocka från vuxen-kortleken när du spelar. Här tycker jag att ett bra agerande mot sina tidigare kunder t.ex. hade kunnat vara att erbjuda MIG Familj för 7 kronor till dem som tidigare köpt vanliga MIG. 28 kronor är ju iofs ingen jättesumma men i mikrobetalningarnas värld är det heller ingen struntsumma. Därför kniper inte MIG Familj alla de fem åtråvärda stjärnorna, men en stark fyra blir det.

Recenserad av: Appollo

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Kommentarer

Anonymous's picture

Är det exakt samma vuxenfrågor som i vanliga? lika många? i så fall kan man ju undra varför de alls säljer de vanliga M.I.G?

Appollo's picture

Efter att ha testat de båda apparna parallellt har jag ännu inte stött på några frågor som är samma, så det verkar åtminstone vara olika kortlekar, men eftersom det finns ca 500 frågor per lek vågar jag ändå inte påstå att det verkligen är så. Om någon kommer till någon annan slutsats så hör gärna av er.

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.