• Pris: 0kr
  • Version: 2.0.2
  • Storlek: 2.2 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: HeadCode
  • Testad på: iPhone 3GS
  • Finns till: Android, iPhone
  • Visa i Appstore
2011-05-05
4
0 kommentarer

Our Groceries

Ännu en inhandlingslisteapp? Jepp, men den här har en funktion som jag saknat på alla de andra jag testat. Nämligen en smidig synk mellan flera enheter.

Our Groceries är en väldigt enkel app. Utseendemässigt så är den på gränsen till tråkig jämfört med många av de andra apparna, utseendet bygger helt och hållet på iOS standardelement. Detta i sig är inte negativt men nästan alla appar är idag formgivna till tusen, inte Our Groceries. I gratisversionen finns det annonser, något som jag knappt reflekterat över. Hur som helst så går det att betala för att slippa annonserna.

När du väl installerat appen så behöver man göra vissa inställningar för att få synken att fungera. Du måste ange en epostadress för att aktivera synkmöjligheterna. Denna adress måste du ange i samtliga telefoner/enheter som ska kunna synka. Sedan är det bara att skapa shoppinglistor och börja fylla på med varor. Detta fungerar precis som man är van vid, du kan välja varor från en lista av fördefenierade varor(dessa är på engelska) eller så knappar du in varan i en liten ruta och trycker på Klar. Det finns även möjlighet att lägga till kategorier på varor så det blir lättare att hitta liknande varor i butiken. Du kan även spara dina favoritrecept i appen för att snabbt kunna lägga till ingredienserna som behövs utan att behöva knappa in ingrediens för ingrediens.

Väl i butiken är det enkelt att kryssa av produkterna från listan, dock så ska man vara medveten om att det tar ett par sekunder innan en inhandlad vara kryssas av på de andra synkade enheterna. Av egen erfarenhet kan jag säga att det är rekommenderat att man tar en kategori i taget om man är två som shoppar tillsammans, så minimerar man risken att plocka samma vara.

De enda egentliga negativa sakerna med appen är sättet man sparar informationen på. Man måste alltid trycka på Klar knappen på tangentbordet för att något ska sparas. Det kan tyckas som en småsak men det skapar en hel del frustration då det inte känns som ett helt naturligt då det generellt finns en separat knapp i appar för att göra detta. (Detta gäller iOS, hur det fungerar på Android vet jag inte)

Our Groceries får en fyra i betyg. Den hade fått en svag femma om själva appen inte varit så tråkig till formen. Stort plus för att den är gratis och att du enkelt kan administrera listorna via din dator. Dessutom finns appen till iOS, BlackBerry och Android. Är du i behov av en synkroniseringsbar inköpslisteapp är det inte mycket att fundera över. Installera!

Recenserad av: jocke

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.