• Pris: 7kr
  • Version: 1.60
  • Storlek: 18.3 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: Backflip Studios
  • Testad på: iPhone 3GS
  • Finns till: iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2011-03-02
3
3 kommentarer

Paper Toss

Har du någonsin varit uttråkad på jobbet, skrynklat ihop en pappersboll och testat hur många gånger du kan pricka en papperskorg med den? Inte jag

Dock verkar det enligt tillverkarna av spelet vara ett ganska vanligt tidsfördriv på kontor i allmänhet. Tillverkarna fortsätter med att berätta att de är enormt glada att de nu lyckats överföra detta fantastiska tidsfördriv till iPhonen, om jag stämmer in i den egna hyllningssången återstår att se.

Allmänt

Spelet är till sin uppbyggnad väldigt enkelt, kasta en papperstuss i en papperskorg så många gånger i rad som möjligt. Det finns 6 Banor (egentligen miljöer), varav en (den första) finns i tre olika svårighetsgrader, och det som skiljer de olika svårighetsgraderna åt är endast hur långt bort papperskorgen står. De 6 banorna är: Kontorsmiljö (lätt, medel och svår), flygplatsmiljö (lätt), källare (medel), offentlig toalett (svår), pub (lätt), och bakgata (svår). Du kastar tussen genom att dra med fingret på skärmen, det låter väl inte så svårt? Problemet är bara att du måste ta med vindriktningen i beräkningen när du kastar, för det står nämligen en fläkt och blåser från sidan. Den blåser dessutom med olika vindhastighet mellan varje kast, och ibland från höger sida och ibland från vänster. Blåser den t.ex. kraftigt från vänster sida måste du dra med fingret kraftigt snett åt höger när du kastar, och på de svåra banorna blir det såklart väldigt knepigt att pricka rätt flera gånger i rad.

Utseende och ljud

Grafiken i de olika miljöerna känns välgjort med skuggor och mycket detaljer, och papperstussen rör sig på ett hyfsat naturtroget sätt genom luften. Ljuden är ganska sparsmakade men varje miljö har sina egna bakgrundsljud. På kontoret ringer telefoner, på bakgatan hörs avlägsna polissirener etc. Slänger du papperstussen allt för långt åt vänster eller höger hörs en röst som på ett eller annat sätt klagar på ditt kast, och de skiljer sig lite beroende på vilken miljö du är i. Det bidrar till att ge varje bana en riktigt skön atmosfär, ett stort plus för det.

Spelbarhet

Spelet är ett helt ok tidsfördriv om man är ute efter något man snabbt kan ta fram och spela om man har någon minut över. Spelets svaghet är att det inte finns några varianter eller turneringar mot andra spelare t.ex. Det enda du kan göra är att just kasta pappersbollar i papperskorgen och försöka slå tidigare high score, and that’s it! Det gör att spelet i slutändan känns lite tunt, men visst det kostar endast 7 kronor så man kanske inte kan vänta sig så mycket mer. Slutorden får bli välgjort men tunt.

Recenserad av: Appollo

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Kommentarer

Anonymous's picture

måste kontrollera:)

Anonymous's picture

hehe det har vi hållt på med i fler år på vårt kontor hehe. jag är mästaren fortfarande hehe.kör hårt

Anonymous's picture

Det här måste testas, kan vara ett roligt tidsfördriv när man är uttråkad på kontoret (vilket ju händer ofta;))

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.