• Pris: 0kr
  • Version: 1.0.1
  • Storlek: 13.8 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: Wehay Games
  • Testad på: iPhone 5
  • Finns till: iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2016-01-21
5
0 kommentarer

Pixeroids

Någon har sagt att detta är det svåraste casual-spelet som finns, och enligt uppgift har ännu ingen klarat sista banan.

Pixelstil, retrokänsla och 12 söta pixelfigurer att rädda, kan det vara något? Ja, en sak är iallafall säker, Pixeroids är inget för den med långsamma fingrar, för här går det undan, åtminstone en bit in i spelet. Spelet är ett så kallat casual-spel (lätt att lära sig men svårt att bemästra) med en ganska okomplicerad story. I en galax inte så långt borta i sektor Zeta Zeta Gamma i planetsystemet Batoo lever pixeroiderna i fred och harmoni. Dessvärre har en kringdrivande mörk planet stört det meteoroid-moln som omger planetsystemet så att tusentals meteoroider skickats in mot pixeroidernas planeter får vi veta om vi klickar på loggan på startskärmen, där också de tolv pixeroiderna visas i någon form av porträttgalleri. Din uppgift blir att se till att inga meteoroider slår ned på deras planeter. Du räddar en pixeroid (samt dennes planet) i taget genom att klicka på de nedfallande meteorerna innan de slår ner på marken. Om en meteor träffar marken sprängs planeten och du får börja om på den aktuella banan.

Den första banan är planeten Phan där vi träffar pixeroiden Pitox, och efter bara något dussin meteorer som inte faller särskilt fort har vi räddat den. Nästa bana är planeten Xirax, som verkar vara någon slags grön träskplanet, där man ska rädda en grön Barbapappa-liknande pixeroid som heter Blorb. Han verkar lite rädd och glider oroligt fram och tillbaka i sin katakombliknande boning under något slags syra-träsk som påminner lite om träskplaneten Dagobah i Star Wars. Jag förstår honom, utanför regnar det nämligen meteorer i rasande takt, men inte fortare än att jag i alla fall lyckas få dem allihop. Ännu en pixeroid räddad, det här verkar ju inte så svårt som det påståtts, eller kan det vara så att det är jag som har ovanligt flinka fingrar? Man ser på en liten mätare i överkant av spelet hur många meteorer man har kvar att förstöra, när den är fylld har man förstört alla meteorer på banan. Före varje bana visas en info-skylt med lite kort info om respektive pixeroid, och på bana 3, som tycks vara en blåsig ökenplanet, får vi veta att Wobbi bor, en kubliknande varelse som tydligen gillar att gräva tunnlar. Även Wobbi räddas, men denna gång efter två försök. Så där fortsätter det och svårighetsgraden skruvas upp aningen för varje bana. Redan på banan 5 börjar jag få svårt att hänga med och får börja om ett antal gånger innan jag klarar den. 8-bitars musiken pumpar på och pixeroiderna rör sig oroligt i sina tunnlar, det är lätt att ryckas med, och det behövs, för här gäller det att vara alert och låta fingrarna dansa som besatta över skärmen om man ska ha en chans. Som tur är behöver man i alla fall inte börja om från början när man misslyckas, utan bara på den bana man för tillfället är på. Spelet kommer ihåg vilka pixeroider som räddats (även om du stänger av det) och de samlas i porträttgalleriet på startskärmen. Varje planet/pixeroid/bana kan också spelas i ”Endless mode” när du låst upp den. På så sätt kan du försöka slå egna och andras high-score på varje respektive bana, som också har egna score-boards i Game Center. Varje gång du misslyckas visas en liten reklambanner, dock inget som stör eller förstör ”game-flowet” tycker jag då den snabbt och enkelt går att stänga med ett klick. Det går att få bort reklamen om man vill genom ett 20 kronors In App Purchase.

Slutsats. Pixeroids är ett spel med riktigt härlig 8-bitars retrokänsla, det andas både Nintendo och C-64 tycker jag, både vad gäller grafiken och musiken. Det är lätt att komma in i spelet och lätt att förstå vad man ska göra, inga krusiduller här. Har man väl börjat spela så vill man bara rädda en pixeroid till, och en till… Men slutbanorna är ruggigt svåra, och jag har ännu inte lyckats ta mig förbi bana 10. Så kanske det stämmer att Pixeroids är det svåraste casual-spelet som finns. Testa själv och se hur långt du kommer, och hör gärna av dig till Appappapp-redaktionen om du lyckas klara alla banor, så ska du få ett pris :)

Recenserad av: Appollo

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.