• Pris: 0kr
  • Version: 1.3
  • Storlek: 1.4 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: Hog Bay Software
  • Testad på: iPhone 3GS
  • Finns till: iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2010-12-22
4
0 kommentarer

PlainText - Dropbox text editing

Finns det något behov av ytterligare ett anteckningspblock till din iPhone, iPod eller iPad? Ja absolut, men den här appen riktar sig speciellt till dig som använder dig av DropBox.

För dig som inte vet vad DropBox är så kan det vara värt att ta en titt på http://www.dropbox.com och skapa dig ett konto. Det är en backuptjänst som låter dig synkronisera filer mellan en eller flera datorer utan någon som helst interaktion av användaren. Ett gratiskonto ger dig 2Gb gratis lagringsyta.

Appen i sig är väldigt enkel, stilren och avskalad. När du startar den så visas dina dokument och du kan skapa ett nytt dokument genom ett enkelt klick. Du kan även skapa en mappstruktur för att hålla reda på dina dokument. Dokumenten är ren text och således finns ingen möjlighet till formatering eller liknande. Du kan såklart skriva dina dokument både i stående och liggande format och det går lätt att få bort tangentbordet om du bara vill läsa igenom dina texter.

För att utnyttja appen till fullo bör du koppla samman appen med ditt DropBox-konto. När detta är gjort får du möjlighet att välja vad mappen i din DropBox-mapp ska heta. Det kan låta lite kryptiskt men det är väldigt enkelt gjort. Alla textdokument som skapas i den valda mappen kommer hållas synkroniserad med din dator, iPod, iPhone eller iPad. Synkroniseringen sker väldigt snabbt och det synkroniseras precis hela tiden, eller iaf med ett par sekunders mellanrum så du hinner knappt lägga ifrån dig telefonen innan dokumentet är uppdaterat på datorn, eller tvärtom såklart. Synkroniseringen går snabbt även om man inte har något WIFI-nät tillgängligt. Du har möjlighet ställa in när och hur ofta du vill att appen ska synka om du vill begränsa skickad data.

Appen är gratis och ska vara annonsfinansierad men jag har under den tid jag använt den inte sett en enda annons. Hur som helst så ska man kunna uppgradera så man slipper annonserna. Jag ger appen en fyra då den fungerar oerhört bra och gör det den ska med bravur och enkelhet.

Recenserad av: jocke

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.