• Pris: 22kr
  • Version: 1.0.2
  • Storlek: 2.8 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: 2no7
  • Testad på: iPhone 3GS
  • Finns till: iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2011-01-18
3
0 kommentarer

PlayMeNext

Vi har blivit tipsade om en intressant app som förenklar musikspelningen på festen. Men är den tillräckligt bra?

Jag kommer ihåg första gången jag såg Spotify, det var på en fest och det var bara för vem som helst att fylla på med all möjlig musik i spellistan, jag var imponerad. PlayMeNext är dock inte på något sätt en konkurrent till Spotify utan istället en naturlig utveckling för smartphones inom utnyttjandet av spellistor.

PlayMeNext är alltså en app som låter användarna välja musik i en central spellista via sin iPhone. Tanken är väl främst att appen ska användas i festsammanhang. Föreställ dig att någon på festen har ett välfyllt musikbibliotek på sin iPhone (ej Spotify alltså) som denne har kopplat upp mot en stereo. Nu drar han igång PlayMeNext på sin telefon, startar upp “Player Mode”, och helt plötsligt kan alla andra med en iPhone på festen logga in i “Guest Mode” och lägga till låtar de vill höra. Detta är grunden för appen.

En mängd inställningsmöjligheter gör att ägaren till spellistan kan styra noggrant hur allt ska fungera. T ex kan man styra så att ingen dubletter läggs till, att en användare bara får ha ett visst antal låtar i listan och att gästerna inte får ändra ordningen på listan. Andra roliga features appen har är att man dedikera sin låt till någon samt att man kan lägga till bildspel som alla gästerna kan se (kallat Photowall). Just den sistnämnda funktionen kan bli extra kul om du har möjlighet att visa bildspelet på en tv.

Hur användbart är då detta? Huvudtanken är som sagt att använda appen på festen så det är det vi utgår ifrån. För att kunna utnyttja appen krävs alltså att gästerna har iPhones vilket alla säkerligen inte har. Det krävs även att det finns ett lokalt trådlöst nät som gästerna får logga in på; detta kan vi väl utgå ifrån att ägaren har då det annars är meningslöst att köpa appen. Nästa “krav” är att någon har ett välfyllt musikbibiotek då appen endast kan spela lokala filer. Om vi även utgår ifrån att festägaren har det (för det kanske inte är så troligt att gästerna vill betala 22 kronor) så är nog förutsättningarna ganska goda för att appen utnyttjas. En annan grundförutsättning för att appen ska utnyttjas är att klienterna är gratis vilket de även är, det är bara “server”-appen som kostar pengar. Faktum är att du kan köra gratisversionen som server med i begränsad tid. Bortsett från användningsområdet på festen så kan jag tänka mig att man kan använda den på kontoret med men kanske hellre med en dedikerad iPod Touch som inte ringer och har sig.

Appen i sig är ganska straight forward, allt är användarvänligt och ser helt okej ut. Jag ser inga behov av ytterligare inställningar än de som finns idag (förutom de jag nämnt så finns alltså även lösenordsskydd och autfyllning av musik), dock fick vi aldrig den mest grundläggande; att låsa för gästerna att ändra spelordning – att fungera, bugg?

Jag vet inte riktigt vad jag ska sätta för betyg på appen. Om vi bortser från buggen jag nämnde så gör appen det den ska galant. Å andra sidan så är användningsområdet ganska smalt och det finns en hel del “aber” för att utnyttjandet verkligen ska fungera. Vidare kostar appen 22 kronor vilket nog är i mesta laget. Jag tror det får bli en stark trea som kompromiss.

Uppdatering: Buggen jag nämnde är löst och släpps i nästa version.

Recenserad av: Ansbar

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.