• Pris: 7kr
  • Version: 1.0
  • Storlek: 57.7 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: Pixelbite / EA
  • Testad på: iPhone 3GS
  • Finns till: Android, iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2010-12-08
5
0 kommentarer

Reckless Racing

Det är ont om bra bilspel till smartphones så när man väl hittar ett blir man varm i hjärtat.

Reckless Racing (tidigare Deliverace) är utvecklat av Helsingborgs-baserade Pixelbite men lanseras tydligen under Electronic Arts paraply. Spelet är av 3D-typ men ses ovanfrån vilket innebär levande ljus, skuggor och vatten men framförallt att det finns höjdskillnader som gör att du kan välta eller köra utför stup. Det första man slås av är att grafiken verkligen är superb och detaljerna utsökta, kika bara på trailern nedan. Ljudet består av ordinära motorljud akompanjerade av banjomusik i redneck-stil.Det finns fem olika styrsätt, bland annat joypad och tilt och det skulle förvåna mig om du inte bland dessa hittar ett sätt som passar just dig. Styrningen är perfekt och inte överdrivet svår att sätta sig in i. Något du får vara beredd på är att du gör bredställ jämt, fästet varierar nämligen mellan dåligt och sämre och din bil kommer befinna sig utanför vägen oftare än du tänkt dig.

Single player-delen är uppdelad på tre spelsätt; "Dirt Rally" där du tävlar mot fem datorspelare, "Hot Lap" där du ensam (med dina tidigare spökkörningar) försöker slå dina egna varvtider samt "Delivery" där du ska plocka upp och leverera paket utplacerade på kartan. Multi Player är möjligt via internet där du kan tävla mot upp till tre mänskliga motståndare samtidigt.

Spelet kostar (för tillfället då priserna verkar variera lite) 7 kronor till iPhone, 20 kronor till Android och HD-versionen till Ipad kostar 35 kronor. Då det är iPhone-versionen jag recenserar här ger jag spelet en solklar femma då priset borde vara flera gånger högre.

Påtänkt senare

"HD-versionen" är testad till iPad och är grafisk inte lika imponerande som till iPhonen men då denna recension gäller iPhone så får den behålla femman.

Recenserad av: Ansbar

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.