• Pris: 22kr
  • Version: 2.1
  • Storlek: 188 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: iLBsoft
  • Testad på: iPhone 3GS
  • Finns till: iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2011-03-03
5
0 kommentarer

Relax Melodies Premium Edition

Vi slappnar av med Premiumversionen av tidigare recenserade Relax Melodies, frågan är om den är lika skönt avslappnad som Lite versionen?

För några månader sedan recenserade jag avslappningsappen Relax Melodies gratisversion, och då Lite-versionen och Premium-versionen på det stora hela är exakt samma app kommer jag i den här recensionen endast att koncentrera mig på skillnaderna. Vill du generellt veta mer om appen Relax Melodies kan du läsa recensionen av Lite versionen » här .

Nytt

Vad får man då för de 22 kronor du får hosta upp med för Premium-versionen? Du slipper den lilla reklambannern som dyker upp i botten av Lite-versionen, men framförallt får du betydligt fler ljudbilder och melodier att välja på. Du får 6 stycken Binaruala toner (hjälp mig gärna med en bra svensk översättning här), alltså ljudvågor som anses hjälpa hjärnan för att nå olika typer av avslappnade eller koncentrerade tillstånd, jämfört med 3 stycken i Lite-versionen. Hur de vetenskapliga beläggen för detta ser ut låter jag vara osagt. Sedan får du hela 64 olika ljudbilder med allt från vattenfall, åskväder, blåst, undervattensljud, valsång etc jämfört med Lite-versionens 33 ljudbilder. Av dessa 64 ljudbilder är 23 stycken någon form av melodislingor i jämförelse med Lite-versionen som har 9 melodislingor. Sammantaget får du alltså ungefär dubbelt så mycket ljud att leka med i Premium-versionen. En annan feature som saknas i Lite-versionen är att Premium-versionen fortsätter spela dina ljudslingor när du stänger ner den så att du kan spela spel, surfa eller pyssla med andra appar samtidigt som du lyssnar på din avslappningsslinga. I de flesta spel jag testat ersätts musikslingan i spelet helt enkelt med ljudslingan från Relax Melodies, medan övriga spelljud fortsätter som vanligt. I ett spel behöll spelet både sin egen musikslinga och sina egna ljud samtidigt som Relax Melodies ljudslinga spelade, och i ett ersattes alla spelljud och spelets musik med ljudslingan från Relax Melodies. Slutligen kan du också döpa dina olika ljudkombinationer när du sparar dem i “Favorites”, något du inte kan i Lite.

Slutsats

I recensionen av Relax Melodies Lite tyckte jag att man klarar sig långt med vad gratisversionen har att erbjuda och det tycker jag väl iofs fortfarande, men efter att ha testat Premium-versionen kan jag inte annat än tycka att det man faktiskt får extra helt klart är värt de 22 kronor den kostar. Dubbelt så många ljudbilder ger en hel mängd fler ljudkombinationer att leka med, min nya favorit är “Sailing” vilken starkt påminner mig om när jag som liten knodd låg i förpiken på familjens segelbåt och läste Kalle Ankas pocket eller slumrade under sommarsemestrarna i skärgården. Den lilla reklambannern som finns i Lite-versionen var egentligen inget jag direkt störde mig på, men det känns faktiskt rätt skönt att slippa det lilla i-landsproblemet att råka klicka på den, vilket hände ett par gånger eftersom den låg hyfsat nära appens bottennavigation. Att ljudmixen fortsätter att spela även om jag stänger appen och öppnar andra appar är också en riktigt trevlig feature tycker jag. Att ha möjlighet att döpa sina “favoritmixar” underlättar också när det börjar bli några stycken i favoritlistan.

Jag måste säga att jag verkligen gillar Relax Melodies, och jag har ännu inte stött på någon liknande app i denna, iofs kanske lite smala, genre som når upp till Relax Melodies klass. Femman känns ganska given, åtminstone helt klart inom sin genre.

Det skall kanske tilläggas att både Lite-versionen och Premium-versionen har fått sig ett grafiskt lyft sedan jag recenserade den förstnämnda tidigare i höstas.

Recenserad av: Appollo

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.