• Pris: 15kr
  • Version: 1.1
  • Storlek: 31.2 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: Wandake
  • Testad på: iPad Gen 1
  • Finns till: iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2010-12-27
4
0 kommentarer

Robokill - Rescue Titan Prime

Farligt beroendeframkallande skjutaspel till din iPad under luppen.

Du ska iklädd en dödsbringande robotutstyrsel rensa rymdstationen Titan Prime, som ligger i omloppsbana runt Mars, från de mindre dödsbringade robotarna som befäst den.

Detta är ett arkadspel sett uppefrån. Du styr din robot med två reglage placerade i nedre vänstra och högra hörnet. Den vänstra styr var du går och den högra var du skjuter. Styrningen fungerar riktigt bra och lättast är det att hålla iPaden som en iPhone och styra med tummarna (jo det blir tungt till slut så man får pausa emellanåt). Spelet går som sagt ut på att rensa rymdstationen på fiender och är uppdelat på 13 banor med ca 30 rum vardera. Rummen innehåller ett antal olika fiender, lådor att skjuta sönder samt diverse andra attiraljer. Varje bana har ett mål som att förstöra en "mainframe" eller samla information. På vissa av banorna är målet att döda någon robot och det är tyvärr det närmaste en slutboss du kommer för spelet saknar helt bossar vilket är jättetråkigt.

För att hålla dig levande måste du antingen gömma dig bakom fasta objekt eller springa omkring. Alla fiender skjuter inte emot dig utan de mest grundläggande rör sig helt enkelt mot dig för att skada dig vid träff. Det finns ett tiotal olika fiender vars svårighetsgrad varierar. När vi ändå är inne på svårighetsgrad så ska det nämnas att spelet är väldigt lätt, du väljer ingen svårighetsgrad själv utan det är bara att panga och köra. När du närmar dig slutet på spelet blir det lite svårare men inte mer än så.

Din robot kan du köpa eller hitta nya vapen till, det finns ett tiotal att välja bland med olika styrkor. Vapnen beter sig helt annorlunda åt och du hittar snart din favorit. Vidare kan du uppgradera roboten med andra hjälpmedel som "smart bomb" som sprängs när din sköld nästan är slut samt sköldar och liknande. Dina vapen kan även vara unika eller ovanliga vilket t.ex. ger dem bättre skada eller frysfunktionalitet. Du levlar på sedvanligt sätt upp din karaktär som ger dig tillgång till de bättre vapnen.

Man fastnar lätt i Robokill, och när man spelat det så pass länge att man börjar tröttna räcker det med att lägga ifrån sig det en kort stund innan man känner suget igen. Spelet är dock rätt enformigt och bortsett från att du byter vapen så är det inte mycket nytt som händer. Bankonstruktionen skiljer men rummen ser i princip likadan ut hela tiden.

- Inga bossar
- Enformigt
- För lätt
- Man kan inte se vilka bana man är på

+ Unika vapen
+ Väldigt snyggt
+ Bra ljud
+ Bra styrning

Summering

Robokill är väldigt kul och ett beroendeframkallande spel och dessutom grymt prisvärt men det kliver inte riktigt över tröskeln till femman, det är för repetetivt för det. Spelet finns nu även till iPhone och som lite-version till båda plattformarna.

Recenserad av: Ansbar

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.