• Pris: 0kr
  • Version: 2.5
  • Storlek: 3.7 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: Raptisoft & Hamumu Software
  • Testad på: iPhone 5
  • Finns till: iPhone
  • Visa i Appstore
2014-06-05
4
0 kommentarer

Robot Wants Kitty

Charmigt, väldigt svårt att lägga ifrån sig och väldigt gratis får sammanfatta ytterligare en pärla från mannen som gav oss Solomons Keep.

John Raptis som gav oss Solomons Keep, ett av de absolut trevligaste små spelen i App store, har här varit inblandad i portningen av spelet Robot Wants Kitty, ursprungligen hopsnickrat av Hamumu Software. Originalet kan du testa direkt i webbläsaren Här. Även om det inte är John Raptis som är upphovsmannen märks det tydligt att han snyggat till spelet rätt rejält och även ökat på den ursprungliga charmfaktorn.

Även om spelet har en 9+ rating av någon anledning skulle jag säga att det passar alla från 5 år och uppåt. Kort och gott går storyn ut på att en liten katt (Kitty) blivit tillfångatagen/instängd någonstans på spelplanen, och Robot (du) vill gärna hitta katten och rädda den/släppa ut den, eftersom Robot tycker så mycket om Kitty. Så mycket hitta katten är det iofs inte frågan om eftersom den alltid syns där du startar, men den är instängd så du måste hitta nyckeln för att släppa ut den. Spelplanen är av klassiskt plattforms-snitt med en massa balkar, boxar, bassänger med gift, lava eller annan bubblande soppa som tar kol på dig om du trillar ned i dem. Det finns också här och där teleportrar som teleporterar dig till olika delar av banan som du inte kommer åt på annat vis. På vissa ställen finns dataterminaler som fungerar som slags checkpoints på så sätt att du får börja om från den terminal du senast besökte om Robot flyger i bitar (vilket den gör ganska ofta i början). För att komma vidare måste du öppna upp vissa stängda delar av banan med hjälp av datanycklar du först måste leta upp. Därutöver finns så klart en massa monster du måste ta dig förbi, och varje monstersort (3 stycken, vad jag lyckats hitta) har också en en rejält uppsvälld boss.

Det kluriga med spelet, och det som enligt mitt tycke gör det roligt och utmanande, är att du börjar varje bana med att endast kunna rulla åt vänster och höger, och på så vis får du ta dig fram tills du hittar ad-ons till din robot. När du endast kan rulla kan du så klart varken skjuta eller hoppa över monster, så dessa får du akta dig för. Vartefter du hittar ad-ons kan du börja, skjuta, hoppa, dubbelhoppa etc, och du kommer på så sätt åt fler och fler svårtillgängliga delar av banan.

Det finns 6 nivåer/banor att spela (Novice Level, Expert Level, Short & Bossy, Electric Mayhem, Master Level och Classic Flash Level) och det går att köpa till banor, 7 kronor för 5 banor. De 6 som är gratis räcker ganska långt tycker jag, de är varierande och vissa är riktigt utmanande. Dessutom går det på tid, så du kan alltid spela samma bana fler gånger och försöka slå dina tidigare banrekord.

I Kitty Connect kan du koppla upp dig och både spela andras banor och med en ban-editor tillverka egna banor. För att spela andras banor och kunna dela med dig av de banor du själv skapar kostar det 7 kronor.

Robot Wants Kitty innehåller ingen reklam och i sitt grundutförande tillräckligt många varierande banor för att jag skall klassa det som ett äkta gratis-spel, trots att man kan köpa till banor i appen. Man känner aldrig att man verkligen måste köpa fler banor, och det är inget som slängs upp i ansiktet på en hela tiden när man spelar.

Jag har inte hunnit testa ban-editorn ännu, det kanske får bli en separat recension för denna senare, men sammantaget får Robot Wants Kitty en stark 4:a i betyg. Kanske får jag uppgradera den till en 5:a senare, om ban-editorn visar sig vara lika bra som den ser ut.

Recenserad av: Appollo

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.