• Pris: 0kr
  • Version: 1.3
  • Storlek: 55.9 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: House on Fire
  • Testad på: Android
  • Finns till: Android, iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2014-06-12
5
1 kommentar

The Silent Age

Grymt gratis peka-klicka-pussla-äventyrs-lir till alla vettiga plattformar!

Detta är ett klassiskt peka-klicka-pussel-spel där man plockar upp pryttlar som sedan används för att interagera med spelvärlden för att ta sig vidare genom äventyret. Ingen realtidsaction eller stress utan mer kluraklura - "vad i helvete ska jag använda det där paraplyet nånstans nurå"?

Storyn kretsar kring vår anti-hjälte Joe som får en tidsmaskin av döende snubbe från framtiden. Med hjälp av den kan han pendla mellan 1972 och en okänd framtid i varje rum han befinner sig. Detta ger spelet en extra dimension! En skön torr humor genomsyrar allt Joe säger och det är en fröjd att klicka på allt i världen för att få höra hans respons.

Spelet har en grymt snygg stilren look och är rätt igenom väldigt välgjort. Det enda jag kan anmärka på att pusslen överlag är lite enkla. Och att det bara finns en episod än så länge..

Episod ett är väl ett par timmar långt och helt gratis, ingen reklam eller så. Episod två som är under utveckling kommer sannolikt kosta en tjuga vilket jag redan förbokat!

Recenserad av: Ansbar

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Kommentarer

Appollo's picture

Oj vad det här påminner om de gamla klassikerna Flashback, Beneath a Steel Sky och framförallt Future Wars - Time Travellers från Delphine Software, det sistnämnda ett hyfsat svårt äventyrsspel som jag verkligen gillade. Faktum är att jag tror att The Silent Age är inspirerat av just Future Wars då jag ser många likheter, t.ex. att man startar spelet på ett kontor, att hjälten/antihjälten är vaktmästare/städare, att man reser i tiden och att speldialogen genomsyras av samma torra humor. Men att varje spelscen finns i en "nutids-" och en framtidsversion ger, som du nämner, verkligen The Silent Age en extra dimension som de forna klassikerna saknade. Grafiken, ljussättningen och den suggestiva musiken hjälper också till att göra detta till ett i mitt tycke grymt bra spel i sin enkelhet, femman känns given. Jag ser verkligen fram emot fullversionen av spelet.

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.