• Pris: 38kr
  • Version: 2.0.6
  • Storlek: 125 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: House on Fire ApS
  • Testad på: iPhone 5
  • Finns till: Android, iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2014-10-27
4
0 kommentarer

The Silent Age Episode 2

Efterlängtade del 2 av The Silent Age har anlänt, frågan är om den lever upp till förväntningarna?

Episod 2, som kostar 38 kr, tar som väntat vid där episod 1 slutade, och vår mustaschprydde hjälte Joe fortsätter sin jakt efter svar på vad som uppenbarligen utrotat mänskligheten i den förestående framtiden, samt att eventuellt också försöka förhindra det. Precis som i episod 1 kan han med hjälp av sin lilla portabla tidsmaskinsknapp hoppa mellan spelets nutid (som är 1972) och år 2012, där katastrofen redan inträffat.

De olika miljöerna Joe rör sig i är handpixlade små mästerverk, på samma gång både avskalade och detaljerade. Den sparsmakade musiken som mer eller mindre består av ambiet-ljud och närmast för tankarna till Blade Runner, gör enormt mycket för spelets atmosfär, och man kan riktigt känna Joes ensamhet när han rör sig i de olika miljöerna mellan de båda tidsepokerna. 55 nya platser att undersöka ska det enligt uppgift röra sig om, jämfört med episod 1 som har 45 platser, så sammanlagt 100 platser/miljöer innehåller med andra ord spelet i sin helhet. Det finns också mer dialog i tvåan än i ettan.

Men trots att episod 2 innehåller fler platser och mer dialog kan jag inte låta bli att känna att det på något sätt ändå kändes lite för kort, och pusslen som måste lösas för att ta sig vidare kändes alldeles för enkla. Slutet upplevde jag så pass abrupt att jag kände mig tvungen att spela om sista kapitel-delen för att verkligen försäkra mig om att jag inte missat något eller gjort något på fel sätt, så att spelet tog slut fortare och på ett annat sätt än tänkt. Sedan kan jag å andra sida förstå att det är en svår balansgång mellan att göra för svåra pussel då spelet skulle kunna upplevas för svårt för yngre eller mer oerfarna äventyrsspelare. Men för oss som har lite mer vana av att ha spelet liknande spel tidigare (för min del t.ex. Space Quest-, Police Quest- och Kings Quest serierna, Future Wars, Leisure Suit Larry, Beneath a Steel Sky etc.) blir pusslen i The Silent Age väldigt enkla, och det tog mig inte mer än ett par timmar att spela klart episod 2. De få gånger jag körde fast löste det sig oftast genom att helt enkelt klicka runt ordentligt, då det dessa gånger mest handlade om att jag missat att se någon detalj.

Slutsats

För min del kändes spelet som sagt aningen för lätt och aningen för kort, men ser man spelet som en helhet och spelar båda delarna sammanhängde, som man kanske egentligen bör göra, blir ju upplevelsen naturligtvis mustigare. Hade bara pusslen i The Silent Age varit aningen svårare hade jag gett spelet en solklar 5:a, nu får det istället en 4:a, även om det är en mycket stark 4:a, och grafiken, musiken, ljudbilden, atmosfären och nostalgikänslan är i absolut toppklass. Jag väntar med spänning på ett nytt liknade spel från House on Fire där man satsat på lite svårare pussel, för att göra äventyrsspel med en fantastisk atmosfär kan de.

Recenserad av: Appollo

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.