• Pris: 0kr
  • Version: 1.0
  • Storlek: 0.9 MB
  • På svenska: Ja
  • Företag: TVNU Sweden AB
  • Testad på: iPhone 3GS
  • Finns till: iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2011-05-10
4
1 kommentar

Sport.nu

Oj, vad jag gillar en app som man förstår på en gång, som är enkel och avskalad och gör precis vad man förväntar sig av den, speciellt när den är gratis.

Lite historik

Tv.nu har väl förmodligen de flesta hört talas om, alltså siten som kallar sig Sveriges mest kompletta TV-tablå, och som en gång i tiden startades (gissar jag) av någon glad entusiast, och på den tiden var i princip (vill jag minnas) bannerbefriad, men som nu mer ägs av bl.a. Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Schibsted Sverige, och är fullspäckad av reklambanners. Hursomhelst fick tv.nu en dottersite vid namn sport.nu som, föga förvånande, helt enkelt är en tv-tablå för enbart sportprogram/sportsändningar. Igår släppte man appen sport.nu.

Appen

En av sakerna jag gillar med den här appen är att när du startar den möts du inte av någon glättig “splash-screen” eller liknande, utan du kastas direkt in i program-tablån. Appen är sparsmakat layoutad och inte jättesnygg men helt ok för ändamålet. Den känns väldigt lättanvänd och självförklarande vilket ger ett stort plus. Dagens sportsändningar visas i en lång lista med en smal menylist överst. En liten ikon till höger visar vilken typ av sport det är frågan om.

I menyn finns en sökruta för att söka efter en specifik match eller sportsänding t.ex. och under menyvalet “Kanalval” kan du från en lång lista med i nuläget 75 kanaler klicka ur de kanaler du inte är intresserad av. Här hade varit önskvärt att man men en knapptryckning kunnat klicka ur alla kanaler på en gång (alla 75 kanaler är nämligen förvalda) för att sedan väja ut just dem man är intresserad av. Nu får man istället klicka ur alla kanaler man inte är intresserad av. Men eftersom man bara bara gör det en gång är det inget jätteproblem.

Under menyvalet “Filtrera sporter” kan du från en lista välja ut just den eller de sporter du är intresserad av. Listan innefattar fotboll, handboll, ishockey, golf, motorsport, tennis, vintersport och övrigt. Jag önskar att man hade tagit med lite fler sporter här, t.ex. saknar jag “Kampsport” som ju nu hamnar bland övrigt tillsammans med t.ex. segling, basket, snooker, lerduveskytte och annat som jag kanske inte är intresserad av. Jag hoppas på en uppdaterad sportlista till nästa uppdatering.

I menyn kan du också välja om “Alla” eller enbart “Utvalda” sändningar skall visas, och här blir jag för första gången i appen lite konfundersam. Det självklara här, tycker åtminstone jag, är att det är en möjlighet att växla mellan att visa alla sporter på alla kanaler (alltså standardläget) och endast de sporter och de kanaler jag valt. En smidig “toggle” funktion alltså. Men när jag klickar på “Visa alla” så visas endast de sporter och de kanaler jag valt, och när jag klickar på “Visa utvalda” visas endast ett par av de sändningar jag valt. Jag får hoppas att det endast är en bugg och inte någon slags “feature” att pusha för sportsändningar som Sport.nu valt att på något sätt rekommendera eller liknande. Nej en “toggle” funktion mellan standardläget och sin egen filtrerade lista borde vara det självklara, så jag satsar på att det är en bugg.

Det går att välja om du vill se dagens sändningar (standardläget) eller valfri dag 17 dagar framåt, varför man valt just 17 dagar låter jag vara osagt.

Utökad information

När du klickar på en sportsändning i tablå-listan får du upp mer information om sändningen/matchen och du kan t.ex. välja att lägga in en påminnelse, du kan bli påmind 5, 15 eller 30 minuter innan start. Valfri tid innan start hade varit önskvärt här tycker jag. Här ser man också att sport.nu samarbetar med Unibet, du hittar nämligen matchens odds med en Unibet-ikon som du kan klicka på för att komma direkt vidare in till Unibets webapp.

Slutligen kan du också längst ned på sidan med utökad programinformation se profilbilder och namn på andra som skall se sändningen, och här trodde åtminstone jag att kopplingen till Facebook spelade in. Man kan nämligen från denna sida även göra uppdateringar till sitt Facebook eller Twitterkonto om man har sådana. Jag testade därmed att göra ett Facebookinlägg från appen om en match jag valt ut, men inte dök jag upp i listan. Så här ställer jag mig lite undrande till varifrån dessa andra som också “Ska se sändningen” hämtas in.

Slutsats

Trots en hel del brister och buggar? gillar jag ändå den här appen. Den är enkel och gör vad den ska. Naturligtvis räcker den inte ända fram till en 5:a Det finns fortfarande för många frågetecken för det, men med sin enkelhet och de möjligheter som trots allt finns klättrar den upp till en svag 4:a i betyg.

Appen är som sagt gratis men har en reklambanner mitt i program-tablån, dock inget som stör nämnvärt, men kanske kan man tycka att samarbetet med Unibet borde räcka för att hålla appen helt bannerfri ändå.

Vi får se om jag får anledning att justera betyget uppåt när den första uppdateringen har landat.

Recenserad av: Appollo

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Kommentarer

Anonymous's picture

Tack!

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.