• Pris: 38kr
  • Version: 1.1
  • Storlek: 44.2 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: Rolocule
  • Testad på: iPad Gen 1
  • Finns till: iPad, iPhone
  • Visa i Appstore
2011-01-03
2
0 kommentarer

Super Badminton 2010 HD

Vi har tagit en titt på ännu ett sportspel, denna gång badminton. Hur kul är inte det?

Super Badminton 2010 HD - smaka på det.. låter det inte häftigt och väldigt bra? Det tyckte åtminstone jag när jag hittade det här spelet. Jag var även rätt imponerad över skärmdumparna. Nu visade det sig rätt snabbt att det inte alls var så kul som det antydde.

Kontrollen

Det tog mig ungefär en timme innan jag fått grepp om kontrollen och slutat skrika över att jag förlorade alla set med 0-21. Du styr din gubbe med vänster tumme (joypad) och har sen möjlighet att med din högra att slå antingen ett kort slag, en lobb eller att smasha. Du styr var genom att luta din iPad. Kontrollen på så sätt är helt okej och även om det tar en stund att vänja sig vid så är det rätt effektivt. Det händer dock att du missar knapparna och de borde kanske varit lite större.

Styrningen

Styrningen är tyvärr ganska oexakt och stel; du springer runt och hamnar där du hamnar mest. Om det är precis där bollen landar eller strax brevid är svårt att veta. Skulle du hamna exakt på punkten missar du ditt slag, du behöver nämligen stå lite på sidan om, vilket kanske är logiskt och så länge du tar dig dit och trycker på endera knappen så kommer du även få iväg bollen ty det sköter spelet självt. Att luta iPaden för att styra bollen kan låta knepigt men det fungerar över förväntan även om det händer mer än en gång att du skickar den utanför banan. De två slagen stoppboll och lobb avgör såklart hur långt bollen går, du behöver dock inte oroa dig över att de ska gå för långt vilket du ej heller kan påverka. Det tredje slaget, smash, är väldigt svårt att få till. Detta då du måste matcha motståndarens lobb vilket är knepigt att hinna med; oftast så slår du i luften för att han helt enkelt gjorde ett annat slag. När du väl träffar som du ska gör den dock susen och det verkar vara det enda slaget som du kan vinna med på svårighetsgraden "Super hard".

AI

Då du inte kan möta en levande spelare får du hålla till godo med datorn. Han (eller hon) finns i en massa olika svårighetsgrader men bortsett från att de tar fler och fler av dina bollar verkar de inte skilja sig så mycket åt. Det är de facto väldigt svårt att slå motståndaren. Det verkar inte spela så stor roll var du placerar din boll ty datorn är där och petar på den i vilket fall. Detta gör det hela lite tråkigt för jag vill ha credd när jag lyckas utmanövrera honom, inte för att jag smashar den precis framför honom eller gång på gång servar den i ena hörnet.

Ljud och grafik

Jag nämnde att jag av skärmdumparna tyckte mig tyda att det såg bra ut? Well, det gjorde det inte. Faktum är att tittar man på detaljerna ser man hur risigt det är; pixliga ,ryckiga spelare, sjukt ful publik och tråkiga banor. Ljudet är inget att hurra för heller; trist pipande i menyn och mediokra ljud när man lirar (hur kul badmintonljud nu kan bli).

Extra features

Multiplayer existerar som sagt inte och som single player har du att välja mellan quick play, exhibition (enstaka matcher) samt turneringar. Det finns även ett troférum som du antagligen aldrig kommer fylla. Mer spännande än så blir det inte.

Kul?

Nä, det här är inte kul. Det är enformigt, svårt och irriterande. Det är dessutom varken snyggt eller skönsjungande och det saknar multiplayer. Nu kostar det 38 kronor vilket i iPad-världen kanske inte är så himla mycket men jag tycker inte det är värt det. Jag får faktiskt ångest bara av att tänka på det här spelet. Jag ger det en tvåa som i nästan godkänt.

Recenserad av: Ansbar

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.