• Pris: 0kr
  • Version: 1.1.5
  • Storlek: 1.3 MB
  • På svenska: Ja
  • Företag: Kondensator
  • Testad på: iPhone 3GS
  • Finns till: iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2010-12-24
5
1 kommentar

TVdags FREE

Känner du dig nöjd med TV.nu-appen när du letar i tablåerna framför tv'n? Think again, vi har ett bättre alternativ inför julens tv-tittande!

För dig som idag inte använder någon tablå-app i din smartphone så är detta alltså en lista över aktuella tv-program, precis som pappersbilagan till Expressen. För er som greppade det så går vi över till detaljerna. Jag kommer jämföra TVdags med tv.nu som jag tidigare använt och som är "standard" idag.

Man kan tro (jag gjorde åtminstone det) att det inte går att göra så mycket nyskapande funktionalitet i en tablå-app och att TVdags är en simpel kopia, jag menar hur många tv-tablåer behöver man? Men oj vad fel man har då.

Initialt skiljer apparna inte mycket åt. Båda listar de program som visas just nu (på en mängd kanaler) och båda visar enstaka kanalers tablåer och tv-programmens info men här slutar likheterna. TVdags funktionalitet är bättre placerad och mer lättåtkomlig, ett exempel på det är att du direkt från huvudtablån antingen kan kika på programinfon eller kanalens tablåmeny, ett annat är att IMDB-infon ligger i en egen "frame" och försvinner inte när man scrollar programinfon. Detta leder oss till den nyskapande funktionaliteten jag nämnde.

Nyskapande

Topplistan - här samlar TVdags in info från användarna och sammanställer vad de rekommenderar. Detta är ett vettigt alternativ till att lyssna på Aftonbladets tv-recensent.
Kategorier - Välj en kategori, t.ex. filmer och alla dagens filmer, på de kanaler du valt, listas.
Sök - Vill du se Morden i Midsomer men vet inte vilken kanal det går på? Här söker du lätt reda på detta.
IMDB-koppling - Info och betyg från IMDB finns på de flesta filmer
Favoriter - Välj ut dina favoriter och se sedan en lista på när de visas
Liggande format - Visar en tidslinje över programmen

Skillnader

Några saker som skiljer apparna åt utan att vara bättre eller sämre är att TVdags visar "Sändningsuppehåll" på en kanal som inte visar något just nu där tv.nu istället visar framtida program. En annan skillnad är programtexterna som för vissa kanaler/program verkar plockas från olika källor.

Plus och minus

+ Bättre utnyttjande av utrymmet (så länge du har bra syn)
+ Mkt snyggare
+ Visar tydligare vad som visas just nu, inte vad som kommer härnäst
+ Möjlighet att se hela kanalens tablå eller programinfo direkt
+ Betyg och extrainfo från IMDB
+ Dela via alla möjliga system (De vanliga + Delicious/Instapaper/Read It Later mm)
+ Favoriter
+ Kategorier
+ Topplistan
+ Sök
+ Tidslinje
+ Till skillnad från tv.nu så hänger sig inte den här appen stup i kvarten

- Saknar möjligheten att hoppa fram och tillbaka mellan programmen (som hos tv.nu) när man är inne på programinfon. (Istället för att gå tillbaka till tablån)
- Om man väljer annat datum än dagens, kikar på ett program och sen går tillbaka till tablån så hoppar den till dagens lista
- Tv.nu förhandsvisar info om aktuellt program i tablån, det gör inte TVdags
- "Välj och sortera kanaler" var tom och krävde omstart vid ett tillfälle
- Reklamfinansierad app (precis som tv.nu). Reklamen är inte direkt störande dock.

Summering

TVdags är framför allt tre saker jämfört med tv.nu; snyggare, mer nyskapande och mer genomtänkt. Faktum är att jag är sjukt imponerad över hur mkt bra grejjer de matat in i appen, det är en klockren femma! Det enda jag verkligen saknar en iPad-version, men eftersom det är iPhone-appen vi recenserar påverkar det inte betyget. Då denna app är gratis är den reklamfinansierad. Vill du slippa reklam så betalar du 15 kronor för pro-versionen.

Recenserad av: Ansbar

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Kommentarer

Anonymous's picture

Bra

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.