• Pris: 0kr
  • Version: 2.0
  • Storlek: 1.4 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: Appswell
  • Testad på: iPhone 3GS
  • Finns till: iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2011-05-12
4
1 kommentar

UV Detector

Håll koll på UV strålningen med gratisappen UV Detector

Nu när sommaren närmar sig med stormsteg kan det vara en god idé att hålla koll på den ultravioletta strålningen, speciellt med tanke på att experter varnat för att ozonskiktet över norra halvklotet eventuellt kan komma att bli tunnare i år än någonsin tidigare, och räcker inte det sunda förnuftet till kanske den här appen kan hjälpa till.

I Sverige mäter Statens Strålskyddsinstitut de dagsaktuella värdena av UV-strålningen, UV-index (UVI), och dessa data skickas sedan vidare till SMHI som tar fram en UVI-prognos, som de bland annat publicerar på smhi.se. Jag har jämfört värdena här med dem som appen UV Detector levererar och så vitt jag har kunnat se verkar de ligga hyfsat nära varandra. I övrigt är UV Detector väldigt enkel och avskalad. Du kan välja att få prognosen för en valfri stad i en lista med i nuläget 117 städer i världen, eller så kan du låta appen lokalisera din nuvarande position (den hittar inte bara rätt stad utan t.o.m. rätt postnummer). UV prognosen visas för en vecka framåt och genom att klicka på valfri dag kommer du till en något mer detaljerad vy, med ett kurvdiagram för dagens UV nivåer. Under vyn “Settings” kan du ställa in tröskelvärdet för när appen skall visa ett varningsmeddelande, som standard står den på 8 (Very high), vilket i mina öron låter lite väl högt, jag satte ned den till 6 (High). Du kan också ställa in vid vilken tid du vill få ditt varningsmeddelande, förutsatt att appen körs i bakgrunden. Du kan även logga in på ditt Twitterkonto om du har ett sådant och meddela dagens UV prognos till dina följares stora glädje. Designmässigt sett håller appen UV Detector inte någon speciellt hög klass men funkar helt ok ändå.

Kuriosa

Appswell som tillverkat UV Detector är en site där man kan tipsa om appar eller spel man skulle vilja se till iPhone iPod etc. Sedan får besökarna rösta, och den idé som fått flest röster blir tillverkad av Appswell. Ett kul och lite annorlunda sätt att ta fram en app tycker jag.

Slutsats

De här var den enda UV-index appen jag kunde hitta som varken kostade pengar, var sponsrad av någon solkrämstillverkare eller på Tyska. Inte nog med att den är helt gratis den är dessutom helt reklambefriad. Vi får hoppas att det håller i sig. Hur som helst gillar jag enkelheten och att appen verkar göra det den skall och inte massa annat. Det tillsammans med att den är gratis och ändå helt reklambefriad gör att jag placerar den på en ganska stadig fyra i betyg.

Recenserad av: Appollo

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Kommentarer

Anonymous's picture

Tack för ett bra tips, ett extra plus för Appswell informationen!

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.