• Pris: 0kr
  • Version: 1.5.6
  • Storlek: 16.3 MB
  • På svenska: Nej
  • Företag: Edovia Inc.
  • Testad på: iPhone 3GS
  • Finns till: iPad, iPhone, iPod
  • Visa i Appstore
2011-06-09
4
0 kommentarer

Warships

Klassiska Sänka skepp mot Ai eller kompis via bluetooth, helt gratis dessutom. Det låter väl kanon?

De flesta (möjligtvis undantaget den allra yngsta “spelargenerationen”) har väl förmodligen stött på- hört talas om- eller spelat Sänka skepp någon gång. Det kan i sin enklaste form spelas på ett rutat papper, hur det går till ska jag inte gå igenom här, den intresserade som inte hört talas om Sänka skepp tidigare kan läsa mer om det Här

Spela mot “datorn”

Det ska väl sägas med en gång att Warships gör sig absolut bäst om man spelar via bluetooth mot t.ex. en kompis. Det går även att spela mot “datorn” i tre svårighetsgrader: Normal, Hard och God Mode. Det är lite svårt att peka ut exakt det som skiljer de tre svårighetsgraderna åt förutom att i God Mode hittar motståndaren alla dina skepp rätt så snabbt, dock utan att försöka sänka dem direkt, vilket med lite tur ger dig en liten chans att vinna. Dessutom får motståndaren i God Mode inte fortsätta bomba vid en träff utan turen går över till dig. Antagligen även här för att inte göra det helt omöjligt att vinna i denna svårighetsgrad. Jag lyckades vinna ungefär vart femte försök i God Mode. I Normal och Hard lägena är det lite lättare, och Hard är väl det som mest liknar att möta en mänsklig motståndare, dvs. att om han/hon får in en träff fortsätter bombandet i träffens närområde tills skeppet sänkts. I Normal läget kan en träff ofta efterföljas av slumpmässiga bombningar någon helt annanstans på spelplanen.

Spela två spelare

Men som sagt är det helt klart roligast att spela mot andra mänskliga motståndare, och i mitt tycke är det ett utmärkt sätt att fördriva lite tid på t.ex. en resa eller liknade om man är två som har varsin iPod, iPad eller iPhone. Även om den här typen av spel bygger betydligt mer på tur än skicklighet är det riktigt känsloframkallande när man är igång och motståndaren börjar träffa och sänka ens skepp.

Grafiken i Warships är riktigt snygg och ljudeffekter och musik håller stabil klass. När man spelar hörs måsar och ett rogivande vågbrus vilket ger en härlig stämning. Spelet är väldigt enkelt och såväl lille junior som farmor kan snabbt lära sig det. Spelet har en liten smal reklambanner, men den syns bara i meny-vyn, är inte klickbar och stör inte på något vis.

Gillar inte

Att man inte kan spela två spelare på samma enhet. Det borde finnas möjlighet för det, t.ex. genom att spelet när man gjort sitt drag visar en räknare som räknar ned från t.ex. 3 till 0, då man skall räcka över enheten till motståndaren. På det sättet skulle man kunna spela mot varandra även om bara den ena har iPhone/iPod/iPad.

Spelet är ibland lite ostabilt när när man spelar via bluetooth och hänger sig då och då.

Musiken, som spelas vid menyerna, har rejält mycket högre ljudnivå än bakgrundsljuden.

Gillar

Att Warships är väldigt okomplicerat och både ung som gammal kan lära sig det på någon minut. Att man kan spela två spelare via bluetooth. Att grafik och ljud håller hög klass. Att spelet är helt gratis utan störande reklam. Att en gammal klassiker hittat in i appdjungeln.

Slutsats

Warships är en klassiker för alla åldrar som trots lite småbrister landar på en stabil fyra i betyg. Det är helt gratis om rekommenderas varmt till dig som har möjlighet att spela mot någon annan som också har iPhone, iPod eller iPad.

Recenserad av: Appollo

Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen Skärmdump på applikationen

Skriv en ny kommentar

Din e-post kommer inte visas någonstans publikt. Om du har ett konto hos Gravatar kommer din avatar visas vid din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.